gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

BRNS

PATINE LP

Genre: Pop & Rock
Label: PIAS
Releasedatum: 13-10-2014
Herkomst: NL
Item-nr: 3302746
EAN: 5414939775710
Dit artikel is vervallen en niet meer leverbaar

Recensie

De jonge Belgische muziekhonden van BRNS hebben hun debuutplaat uitgebracht. Daar waar het mini-album Wounded (die single Mexico voorop) twee jaar geleden al een fikse eerste stap naar terechte populariteit in het indie-circuit bleek, zijn de nummers anno 2014 alleen maar beter geworden. Dat belooft wat voor BRNS.

Patine is een percussief klankenkabinet van jewelste. Met stemmenlagen, met gitaarpartijen die gierend de bocht uitvliegen. Tegendraads maar toch toegankelijk, op strakke ritmes gestoeld, maar soms ook heerlijk uitwaaierend. Muziek die de titel hogere wiskunderock zou kunnen meekrijgen. Opener Void is al bezwerend te noemen, maar belangrijker, de groep presteert het om nergens in te zakken. Patine staat voor een klein uurtje genieten geblazen, kortom.

De band van Antoine Meersseman, César Laloux, Timothée Philippe, Diego Leyder speelde de afgelopen tijd op diverse podia in Europa. Maar die aantallen zullen na de release van dit bijzondere indie-pareltje hand over hand toe gaan nemen. En dat is voor niemand erg, want BRNS is zeker ook een band om live te checken.

nieuwsbrief