[Concerto Kids] Nieuwsbrief zomer 2015
 
Full Image

BOEKEN

yd2
Zing mee met opa en oma- Karin Bloemen/ Harmen van Straaten Boek+CD 12.99
Wie kent ze niet, de beroemde oud-Hollandse liedjes en versjes, die generaties kinderen leren van hun ouders, opa’s en oma’s, op school en op de crèche? De cd staat bomvol ‘gouwe ouwe’ liedjes en versjes (maar liefst 86 stuks!) op vrolijke wijze voorgedragen en gezongen door Karin Bloemen. Harmen van Straaten
maakte er 40 fijne nieuwe tekeningen bij.
yd2
Van mij en van Jou - Hans en Monique Hagen / Jan Jutte Boek+CD 17.99
Voor alle liefhebbers van Jij bent de liefste: een nieuw poëzie-prentenboek van Hans en Monique Hagen, deze keer met prachtige tekeningen van drievoudig Gouden Penseel-winnaar Jan Jutte.
'Eén van de drie beste kinderboeken van 2007. [...] De bijzondere prenten van Jan Jutte geven een extra draai aan de poëzie. [...] Echte kindergedichten die tegelijkertijd ook literaire waarde hebben. [...] Verbluffend geïllustreerd [...] een sterk maar ongedwongen ritme en rijm dat altijd exact op het goede moment komt. Ook in Van mij en van jou leveren de Hagens weer vakwerk. [...] Ieder gedicht voelt als een warme hand, die na een sierlijk gebaar even zacht de jouwe aanraakt. [...] een zeldzaam rijk geheel. Werden alle kinderboeken maar zo goed verzorgd.' - De Volkskrant
yd2
Uitvinders van de lage landen –Peter Smit 19.99 
Bijna alles om je heen is een keer door iemand uitgevonden. Een paar van die uit-vinders zijn beroemd. Zoals Thomas Edison, die de gloeilamp uitvond. Of James Watt, de maker van de stoommachine. En Alexander Graham Bell, die de eerste telefoon ontwierp. In dit boek vind je de verhalen van een aantal belangrijke Nederlandse en Vlaamse uitvinders. Zoals Simon Stevin, die de staartdeling bedacht. Cornelis Drebbel, die de eerste duikboot maakte en daar in Engeland beroemd mee werd. Het ongelofe-lijke verhaal van Leo Baekeland en van Willem Kolff, de uitvinder van de kunstnier. Het boek besluit met Jaap Haartsen, die Blue Tooth uitvond zodat je met je koptelefoon draadloos naar muziek kunt luisteren. Wist je dat hij zijn uitvinding noemde naar Viking-koning Harald Blauwtand? Die leefde meer dan 1000 jaar geleden en is bekend omdat hij zijn land moderniseerde.
yd2
Vriendjes voor altijd – Sesamstraat – Henny Vrienten +cd 11.99
Een fijn groot boek met liedteksten en heel veel plaatjes van jouw vriendjes uit Sesamstraat... Plus een cd met 35 bekende en minder bekende liedjes uit jouw favoriete televisieprogramma... Dat is Vriendjes voor altijd de jubileumeditie. Ter ere van 35 jaar Sesamstraat! De liedjes leren uit jouw favoriete tv-programma wordt nog leuker met dit boek vol liedteksten, plaatjes en foto s! Vriendjes voor altijd - gezongen door Tommie/Ieniemienie/Pino Ridder Tommie - gezongen door Tommie/Pino/Ieniemienie Lief lieveheersbeestje - gezongen door Pino Onder mijn bed - gezongen door Tommie Heksenlied - gezongen door Frank en andere Aadje Piraatje: (lees verder)
yd2
Opvrolijkvogeltje- Edward van de Vendel & Ingrid & Dieter Schubert  13.95
O, het is ochtend, en dit wordt weer een hele drukke dag!
Opvrolijkvogeltje moet aan de slag. Als dit prachtige, veelkleurig vogeltje door het land vliegt, brengt ze vrolijkheid en energie aan alle dieren die ze tegenkomt – maar bij elke ontmoeting  verliest ze zelf een beetje van haar kleur. Aan het eind van de dag is ze grijs en moe… totdat ze terugkeert naar haar nest, waar haar jonkies haar weer opladen met nieuwe kleur en levenskracht.
Ingrid en Dieter verdiepten zich voor deze samenwerking in de door Edward bedachte Australische dierenwereld en schiepen onder meer de knuffeligste wombatjes, een koninklijke kangoeroe en aandoenlijke oude emoes. En natuurlijk zit het rijk van Opvrolijkvogeltje op Schuberteske wijze vol beeldgrapjes.
Opvrolijkvogeltje is nu al klassiek: een boek dat spat van de liefde en de kleur in het leven van ouders en kinderen.
yd2
Anders – Anders Steinhofel  19.95
Na het ongeluk lijken tijd en werkelijkheid niet meer in de pas te lopen. 263 dagen ligt Felix Winter in coma, en dat is precies het aantal dagen dat zijn moeder 11 jaar daarvoor zwanger van hem was. Op een prachtige zomerdag keert Felix terug in het leven, deze ‘tweede geboorte’ wordt door de mensen om hem heen als een wonder beleefd. Felix noemt zichzelf vanaf dat moment wel anders, namelijk ‘Anders’. Hij heeft geen enkele herinnering aan de tijd van vóór het ongeval, en er lijkt iemand in zijn omgeving te zjn die er alles aan doet om dat zo te houden.
yd2
Meneer Macaroni gaat picknicken - Max Velthuijs 14.99
Er is een prentenboek ontdekt met tekeningen van Max Velthuijs! Het werd geschreven door Jocelyn Wild en gevonden in het Max Velthuijs-archief in het Letterkundig Museum. Meneer Macaroni gaat picknicken is de titel van het nieuw ontdekte boek en het bevat een avontuur vol bekende Max Velthuijs-ingrediënten. Het is prachtig weer. Meneer Macaroni zegt dat het volgens zijn weersvoorspeller de hele dag zo blijft. De perfecte dag voor een picknick! Met een mand vol broodjes gaan de vrienden op weg, op zoek naar het beste plekje. Maar dat is nog niet zo eenvoudig…
yd2
Mijn huis, de rest van de wereld en daarbuiten – Judith Nab  24.95
De vele ideeën en tekeningen van de kinderen en wetenschappers hebben tot een groot prentenboek geleid, waarin veel interessante interviews te vinden zijn. Het boek is een verzameling van ideeën, visioenen en beelden over de wereld rondom ons (en daarbuiten). Hoofdpersoon in het boek is Mira, een ondernemend en nieuwsgierig meisje dat minister-president wil worden en een club heeft opgericht waar slechts twee regels gelden: alles is mogelijk en fantasie is waar.
yd2
Hotel kids only Amsterdam – Charlotte Borggreve & Ingrid Robers 12.99
Hotel Kids Only daagt kinderen uit om alleen, of samen met ouders en/of broertjes en zusjes, de lege uurtjes aan tafel of in de hotelkamer, vliegtuig of auto te vullen met lezen, puzzelen, knutselen, spelletjes doen, raadsels oplossen. Kortom van alles dat op een of andere manier met Amsterdam te maken heeft. Een leuke manier om de stad op een speelse manier te leren kennen. Maar ook een heel leuk boek voor Amsterdamse kinderen! Aan tafel: samen raadsels oplossen, Nederlandse woorden leren, servetten vouwen, kleuren en tekenen. In het hotel of thuis: het Amsterdamse grachtenduivenbord spelen, memory, de Nachtwacht inkleuren, breinbrekers, raadsels en liedjes. Buiten: wat zie je in de stad? Wie kom je tegen in de rij?De gids in dit boek is een duif, genaamd Perry the Pigeon (Dicky de duif): op elke bladzijde is hij ergens getekend. Hij geeft uitleg bij de raadsels en puzzels en spelletjes.
yd2