gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

CREAM

CLASSIC ALBUM SELECTION (LTD.ED.)

Genre: Reissues
Label: POLYDOR
Releasedatum: 29-04-2016
Herkomst: NL
Item-nr: 3520648
EAN: 0602547345615
Dit artikel is vervallen en niet meer leverbaar

Recensie

De carriere van Cream was kort maar uiterst explosief. Dat was ook bijna wel te verwachten met de temperamentvolle bassist Jack Bruce en de nog temperamentvollere drummer Ginger Baker en gitaargod Eric Clapton als wig. Desalniettemin wist de groep in 3 jaar vier uitstekende albums te maken. Fresh Cream (1966) herbergt nog een groot aantal traditionele bluescovers zoals Spoonful van Willie Dixon, maar op het nog altijd spetterende N.S.U. en de single I Feel Free bewijzen de heren al dat zij ook uitstekend in staat zijn om eigen werk te produceren. Nadat Cream aan producer Felix Pappalardi wordt gekoppeld Disraeli Gears (1967) komt de band tot volle wasdom, met klassiekers als Sunshine of your Love en Strange Brew. Op Wheels on Fire (1968) wordt op de studio-LP de veelzijdigheid van de band verder benadrukt terwijl het livealbum een goede weergave is van de concertkwaliteiten van de band, in uitgesponnen versies van Spoonful en Toad (Baker’s drumsolo), maar vooral in het korte maar puntige Crossroads. Bij Goodbye (1969) met 3 studiosongs en 3 livesongs blijkt de koek op.
Deze studioalbums zijn nu verzameld in een prachtig boxje met replica’s van de originele albums. Het klinkt als een klok en enig minpuntje is het gemis aan bonustracks waardoor een aantal singles ontbreken.

nieuwsbrief