Programma Concerto podium maart
 
Full Image
Beste mensen,

Hier het programma voor de komende maand met oa. Eerie Wanda, Mercy John, The Hazzah, Sam & Julia, Broken Brass Ensemble,The Maureens en meer!
Full Image

Eerie Wanda

Vrijdag 1 maart 17:00

De Nederlandse zangeres met Kroatische Roots Marina Tadic opereert al enkele jaren onder de naam Eerie Wanda. Na debuut ‘Hum’ uit 2016 is zij nu terug met het nieuwe album Pet Town. Met haar prachtige stem en dromerige sound weet Marina haar redelijk kaal gearrangeerde songs zeer warm te laten klinken. Tip voor fans van dromerige popliedjes ala Broadcast , Stereolab en Cigarettes After Sex.
Full Image

The Oldtime Stringband

Zaterdag 2 maart 16:00

The Oldtime Stringband speelt een prachtige mix van Bluegrass, folk en americana. De bijzondere combinatie van meerstemmig zang, met de mooie instrumentatie van banjo, viool, autoharp, mandoline, gitaar en contrabas maakt ze tot een bijzondere stringband. De nieuwe cd ‘Pretty little Horses’ is opgenomen en geproduceerd door Tim Knol 
Full Image

Concerto's Blossom Sessions no.3

Zondag 3 maart - 13:00

Ontdek muziek van eigen bodem tijdens de derde Blossom Sessions! Ditmaal een divers programma: folk, indie, garage en punk. Sophie Janna maakt liedjes uit lang vervlogen tijden alsof ze gisteren geschreven zijn én troostrijk eigen werk. Timothy Hull is een singer-songwriter en zijn liedjes zijn dromerig en levendig, groots en teder. Loui Lind is een theatrale indierockband en Lilith zijn drie eigenzinnige meiden met een gezonde dosis punkattitude en een rugzak vol muziekachtergronden. 
Full Image

Boekpresentatie Het Stipte Wolkje

Donderdag 7 maart 16:30

Schrijver Désanne van Brederode gaat in gesprek met Dick Tuinder over “De stiptheid van het stilstaande beeld”. Voorafgaand zal er door de auteur uitleg worden gegeven over de ontstaan en de aard van de Cumulus Punctualis, en wat dat voor de mens betekent. Aansluitend zal Dick Tuinder signeren.
Full Image

Rik Limonard Plays Philip Glass 

Vrijdag 8 maart 15:45

Rik Limonard verandert niet in een kever, zoals de hoofdpersoon in het verhaal ‘De metamorfose’ van Frans Kafka. Wel kruipt hij in de huid van componist Philip Glass. Glass liet zich voor zijn Metamorphosis door het verhaal van Kafka inspireren
Full Image

Boekpresentatie Tewodros

Vrijdag 8 maart 16:30

De graphic novel ‘Tewodros, keizer van Ethiopië’ van auteurs Andre Slob en Jeroen Bos verhaalt de opkomst en ondergang van de Ethiopië keizer Tewodros die leefde van 1818 tot 1868, toen hij zelfmoord pleegde terwijl een Brits expeditieleger zijn bolwerk in de Ethiopische hooglanden bestormde

Full Image

Mercy John

Zaterdag 9 maart 16:00

Tip voor de roots-liefhebbers: Mercy John komt zijn tweede album Let It Go Easy presenteren in Concerto! ‘De nieuwe plaat is intenser, emotioneler en beter dan zijn ook al goed ontvangen debuut’ - Brabants Dagblad. ‘Let It Go Easy’ is net als zijn voorganger een schitterende plaat!’ - Rootstime.be
Full Image

Raoul Michel 

Zondag 10 maart 15:00

Voor Raoul Michel (1987) is muziek de fundering waar hij altijd op kan bouwen. De zanger/gitarist en songwriter uit Haarlem had een bewogen jeugd waarin muziek de enige houvast was. De rol die muziek al van jongs af aan speelt in zijn leven, zorgt voor een enorme drive om als muzikant te slagen. Eerst op het conservatorium, later als gitarist bij o.a. Candy Dulfer, Waylon, Boris en Jennie Lena. Met de EP Welkom in de wereld debuteert hij als soloartiest. Geïnspireerd door o.a. Damien Rice en Maarten van Roozendaal staat de zeggingskracht voorop in liedjes over niet krijgen wat je wilt, voor harde feiten komen te staan en genieten van het moment, omdat je nooit weet of het ooit nog terug komt.
Full Image

Presentatie Tarkovsky film 'Stalker'

Vrijdag 15 maart 16:30

De geremasterde versie van de Tarkovsky film ‘Stalker’ zal worden gepresenteerd in Concerto. Wim Dekker, de vertaler van de film, zal tekst en uitleg geven en dieper op de inhoud van de film ingaan. Presentatie is in handen van Jan Doense.
Full Image

The cf exclamation exclamation

Zaterdag 16 maart 15:00

A Japanese Rock and Sushi Roll lone wolf musician wordt deze in Londen woonachtige Japanner wel genoemd. Zijn muziek wordt wel omschreven als “Elliott Smith meets Dinosaur Jr. for Sushi. 
Full Image

Sam & Julia 

Zaterdag 16 maart 16:00

Sam van Ommen en Julia Schellekens leerden elkaar kennen in 2015, tijdens een jamsessie in de Winston Kingdom, en vonden elkaar direct in hun liefde voor Americana, country en folkmuziek, met als grote voorbeelden Bob Dylan, Emmylou Harris, Wilco en Neil Young voor hun diepgravende teksten en mooie melodieën. Ze besloten samen liedjes te schrijven en dat resulteerde in Widows lullaby, een nummer dat de basis legde voor een vruchtbare samenwerking, en waarin hun unieke sound van dromerige harmonieën al doorklonk. De CD So Far So Good is nu uit!
Full Image

Broken Brass Ensemble

Zondag 17 maart 16:00

Begin februari 2019 is het nieuwe album van het Broken Brass Ensemble met de titel With A Vengeance verschenen. De band heeft 8 knallers van tracks op de band geknald. De titel ‘With A Vengeance’ refereert overduidelijk naar 90’s action movies. En dat klopt. Het dak gaat eraf op 17 maart! 
Full Image

The Hazzah

Zaterdag 23 maart 16:00

De muziek van The Hazzah is de vertaling van het warme gevoel met de existentiële vrijheid van een rookpauze tijden een lange roadtrip. De Haagse band heeft voor het aankomende album hun post-psychedelische sound verfijnd: de songs zijn harder, gelaagder en korter. De scuzzy sounds doen denken aan invloeden als Black Lips, Ty Segall en Tomorrows Tulips. 
Full Image

Iris Penning

Zondag 24 maart 16:00

Singer-songwriter Iris Penning stond meer dan duizend keer op de planken: in Paradiso, op Oerol, op theaterfestivals en in poppodia door heel Nederland en België. Met akoestische gitaar, haar loepzuivere stem, piano, cello, een paar duetten en bij een enkel lied een altsaxofoon geeft zij weer haar eigen, karakteristieke draai aan haar muziek. Het nieuwe album 'Liever Vieze Voeten' verschijnt 15 maart op ons eigen Concerto Records! 
Full Image

De Bikkels spelen Rory Gallagher

Vrijdag 29 maart 17:00

De Bikkels spelen Rory Gallagher in het Nederlands: Rory Gallagher is na zijn dood in 1995 alleen maar populairder geworden. Nieuwe generaties gitaarliefhebbers hebben de muziek van de Ier ontdekt. Bij het 21e jaarlijkse tribute aan Gallagher eerder deze maand speelden de Noord-Hollandse band De Bikkels zijn bekendste nummers vertaald in het Nederlands. Op 29 maart doen zij dit ook op het podium van Concerto. De Bikkels over hun eigen vertalingen: “Tot onze eigen verrassing hadden de teksten van Rory ook in de 21e eeuw ons nog veel te zeggen. Over hoe fucking diep de Blues kan zijn, hoe je leeft als je geen vaste plek in het leven hebt. En over de pure lol van het bezoeken van een rock ‘n’roll-band.”
Full Image

The Maureens

Zaterdag 30 maart 16:00

The Maureens uit Utrechtse maakte hun debuut in 2013 en inmiddels is er het derde album Something in the Air dat vol staat met fraaie melancholieke pop. Denk hierbij aan Byrds, Posies en Big Star maar ook Teenage Fanclub is niet ver weg.  
Full Image

Tettero plays Eddie Harris & Les McCann 

Zondag 31 maart 16:00

Tettero maakt funkjazz geïnspireerd door de jaren ’70. Vorig jaar is Tettero gevraagd door het label Sound Liaison zijn eigen versie van het bekende Eddie Harris album ‘Swiss Movement’ live op te nemen. Dit werd meteen op hoogwaardige ‘high end’ kwaliteit opgenomen en later uitgebracht. Nu heeft Tettero besloten dit zelf op vinyl uit te brengen op 180 gram. Een te gek klinkend live album: Tettero plays Eddie Harris & Les McCann’. In dit nieuwe – intieme en toch krachtige – repertoire zijn blues, funk en jazz én vrijheid weer versmolten in de eigen stijl van Tettero.
yd2