Film & TV-series nieuwsbrief december 2018
 
Email Header

#TV Series

yd2

The Crown Seizoen 2

4DVD 29,99
Cast: Claire Foy, John Lithgow, Matt Smith, Pip Torrens, Vanessa Kirby, Victoria Hamilton
Seizoen 2 begint vijf maanden voor 16 februari 1957, als koningin Elizabeth aan haar man Philip vraagt om een manier te vinden om samen te blijven als een echtpaar omdat de scheiding geen optie is, ontdekt ze vlak voordat hij vertrekt voor een reis van vijf maanden, een geheime foto in zijn koffer van een mooie ballerina. 
meer info 
yd2

Liar seizoen 1

2DVd 18,99
Liar is een spannende thrillerserie van de schrijvers van The Missing. We maken kennis met Laura, een intelligente en hardwerkende lerares. Haar relatie is net stukgelopen en ze weet niet goed of ze alweer aan een nieuwe liefde toe is. Andrew is een bekende chirurg. Zijn zoon zit bij Laura op school. Laura en Andrew voelen zich tot elkaar aangetrokken en maken een afspraak om een keer samen uit te gaan. Maar geen van beiden beseffen ze dat hun ontmoeting schokkende gevolgen zal hebben, voor henzelf en voor degenen die hen lief zijn. Veel levens zullen na die ene avond nooit meer hetzelfde zijn. 
meer info 
yd2

Homeland Seizoen 7

4DVD 29,99
Cast: Claire Danes, Rupert Friend, Mandy Patinkin
Terwijl een ietwat paranoïde president Keane opkijkt tegen een aankomend onderzoek en het land uiteen dreigt te vallen, moeten Carrie en Saul in het boeiende zevende seizoen van Homeland er achter komen wie ze nog kunnen vertrouwen. Terwijl de president bedreigd wordt door krachten binnen en buiten de regering, strijdt Carrie om de waarheid aan het licht te brengen en een enorm complot te ontmaskeren. 
meer info 
yd2

Springvloed seizoen 2

3DVD 27,99
Regie: Pontus Klänge, Niklas Ohlson
Cast: Julia Ragnarsson, Kjell Bergqvist, Dar Salim, Cecilia Nilsson, Johan Widerberg
Het tweede seizoen van Springvloed gaat verder na het succesvolle eerste deel en is de verfilming van De derde Stem van Cilla en Rolf Börjlind. De opnames vonden plaats in Marseille, Göteborg en Stockholm. Het is gebaseerd op de sterke Rönning & Stilton reeks. Een moord in Stockholm op een douanebeambte, geënsceneerd als zelfmoord, houdt verband met een brutale moord op een blinde vrouw in Marseille. meer info

#Films

yd2

Sweet Country

DVD 12,99
Regie: Warwick Thornton
Cast: Hamilton Morris, Bryan Brown, Sam Neill
Australië, 1929. De Aboriginal Sam en zijn vrouw Lizzie worden door hun baas, de vriendelijke predikant Fred Smith, uitgeleend aan een net van het front teruggekeerde militair om hem te helpen zijn buitenpost te renoveren. Regisseur Warwick Thornton, die eerder het in Cannes bekroonde Samson & Delilah (2009) maakte, verwerkte deze geschiedenis in een spannend en prachtig gefilmd verhaal in de stijl van een western waarin het majestueuze Australische landschap een grote rol speelt. 
meer info 
yd2

Hereditary

DVD 12,99
Regie: Ari Aster
Cast: Alex Wolff, Gabriel Byrne, Toni Collette, Milly Shapiro, Christy Summerhays
Nadat de grootmoeder van de familie Graham overlijdt, werpt de aanwezigheid van deze weinig geliefde vrouw nog steeds een schaduw op het gezin. Vooral haar kleindochter Charlie, voor wie ze altijd al een ongewone fascinatie had, lijdt eronder. Regisseur Ari Aster laat met zijn filmdebuut een zeer verontrustende kijk zien op een huishouden dat op onheilspellende wijze uit elkaar valt. meer info
yd2

Mektoub, My Love

DVD 16,99
Regie: Abdellatif Kechiche
Cast: Shaïn Boumedine, Ophélie Bau, Salim Kechiouche, Lou Luttiau
Het is 1994. Amin hoopt als scenarioschrijver een bestaan op te kunnen bouwen in Parijs. Maar in de zomer keert hij terug naar Sète in het zuiden van Frankrijk om vakantie te vieren met zijn familie en jeugdvrienden. Vakantieliefdes, drank en hormonen stuwen de dagen voort. 
meer info 
yd2

Tully

DVD 14,99
Regie: Jason Reitman (Juno, Up In The Air, Thank You For Smoking).
Cast: Charlize Therone, Mackenzie Davis
Marlo heeft altijd alles onder controle gehad, maar nu het gezin een derde kind heeft, wordt het haar allemaal wat teveel. Voor Tully slaat gevierd regisseur Jason Reitman (Up In The Air, Thank You For Smoking) opnieuw de handen in elkaar met de Oscarwinnende scenariste Diablo Cody, met wie hij eerder de klassieker Juno maakte. Tully is een mysterieuze en verrassende zwarte comedy over een moeder op zoek naar zichzelf, met Charlize Theron die zich weer van een heel andere kant laat zien. ‘Snijdende komedie over het moederschap.’ NRC 
meer info 
yd2

Sicario 2

DVD 14,99
Regie: Stefano Sollima
Cast: Benicio Del Toro, Catherine Keener, Jeffrey Donovan, Josh Brolin, Isabela Moner
In het grensgebied tussen de VS en Mexico heerst wetteloosheid. Kate, een jonge en idealistische FBI-agente, wordt gerekruteerd door het hoofd van een speciale eenheid, die strijdt tegen de escalerende drugshandel. Onder leiding van een mysterieuze consultant met een duister verleden begint het team aan een clandestiene missie. Om te overleven, moet Kate noodgedwongen alles waar ze in gelooft in vraag stellen. 
meer info 
yd2

Don't Worry He Won't Get Far On Foot

DVD 14,99
Regie: Gus Van Sant
Cast: Joaquin Phoenix, Jonah Hill, Jack Black, Rooney Mara
John Callahan bruist van de levenslust, heeft een talent voor politiek incorrecte humor en een drankprobleem. Na een wilde feestnacht belandt hij voor de rest van zijn leven in een rolstoel. Vanuit een schijnbaar uitzichtloze situatie maakt John echter een vriend voor het leven binnen een excentrieke AA-groep. ‘Met het biografische komische drama Don’t Worry, He Won’t Get Far on Foot is Van Sant terug op zijn oude niveau.’ Cinemagazine meer info 
yd2

Figlia Mia

Tekst
Regie: Laura Bispuri
Cast: Alba Rohrwacher, Valeria Golino, Sara Casu
Een jong meisje wordt verscheurd door haar liefde voor haar twee moeders. Een verhaal over onvolmaakt moederschap en onlosmakelijke banden. Het zonovergoten Sardinië is de setting van deze zomerse film. De verlegen Vittoria heeft een hechte band met haar liefhebbende moeder Tina. Hun rustige leven op Sardinië wordt volledig op zijn kop gezet wanneer het jonge meisje ontdekt dat het lokale feestbeest Angelica haar biologische moeder is. ‘Ook nu weer verkent Bispuri de nuances van vrouwelijkheid, volledig vertrouwend op de sterkte van haar personages.’ De Morgen 
meer info 
yd2

Beast

DVD 12,99
Regie: Michael Pearce
Cast: Jessie Buckley, Johnny Flynn
Het ongetemde ruige landschap van het eiland Jersey staat in schril contrast met het verstikkende milieu waarin de 27-jarige jonge vrouw Moll (Jessie Buckley) haar tijd doodt. Ze probeert zich los te maken uit het gezin waar ze woont met een dementerende vader en dominante, manipulatieve moeder. Beast is het sterke Britse speelfilmdebuut van regisseur Michael Pearce, met overtuigend samenspel van Jessie Buckley (War and Peace, Taboo) en Johnny Flynn (Lovesick, Clouds of Sils Maria). Deze donkere nagelbijter kreeg lovende kritieken na de wereldpremière op het Toronto International Film Festival. 
meer info 
yd2

Cobain

DVD 12,99
Regie: Nanouk Leopold
Cast: Bas Keizer, Naomi Velissariou, Wim Opbrouck, Dana Marineci
De 15-jarige Cobain (Bas Keizer) loopt weg uit zijn nieuwe pleeggezin omdat hij zich zorgen maakt over zijn moeder Mia, die hoogzwanger is en een zwervend bestaan leidt. Regisseur Nanouk Leopold wordt alom geprezen om haar sterke acteursregie en de individuele inslag van haar werk. Het was vooral het thema van de omgedraaide relatie tussen ouder en kind dat haar direct aansprak. Om de perfecte acteur voor de rol van Cobain te vinden werden meer dan 500 jongens voor de casting uitgenodigd. Hier is de jonge Bas Keizer uit gekomen, die met Cobain een sterk acteerdebuut neerzet. 
meer info 
yd2

Der Hauptmann

DVD 12,99
Regie: Robert Schwentke
Cast: Max Hubacher, Milan Peschel, Frederick Lau, Bernd Hölscher
Duitsland, maart 1945. De Tweede Wereldoorlog loopt op zijn eind, maar het vechten gaat nog altijd door. Na een Amerikaanse luchtaanval raakt de Duitse soldaat Willi Herold gescheiden van zijn legereenheid waarna hij ervan wordt verdacht een deserteur te zijn. Op de vlucht voor zijn belagers vindt hij het uniform van een officier wat hem de kans biedt om te ontkomen. meer info

Ook verschenen:

yd2 yd2

Tiere

DVD 12,99
yd2

Adrift

DVD 14,99
yd2 yd2

De Wilde Stad

DVD 14,99
yd2

Tiempo Compartido

DVD 12,99

Retro Collection

Serie filmklassiekers uit de zestiger en zeventiger jaren met een fraaie filmposter cover. Klik HIER voor de hele lijst.
yd2

Easy Rider

DVD 8,99
yd2

Five Easy Pieces

DVD 8,99
yd2

Guns of Navarone

DVD 8,99
yd2 yd2

Midnight Express

DVD 8,99
yd2

Taxi Driver

DVD 8,99

Binnenkort Binnen:

yd2 yd2

Sharp Objects

2DVD 22,99
yd2
yd2

80 jaar Oorlog

2DVD 18,99
yd2

Den Skyldige

DVD 14,99
yd2

Whitney

DVD 14,99
yd2