Programma Concerto podium juni
 
Full Image
Beste mensen,

Hier ons programma voor de komende maand. Op de agenda optredens van o.a. Tim Knol & The Bluegrass Boogiemen en Steve French, Wouter Hamel. Verder een Pink Floyd luistersessie,  een signeersessie van Cardinal Copia (Ghost) en op 13 juni de releaseparty van het nieuwe Madonna album Madame X!
Full Image

Luistersessie Pink Floyd - Division Bell

Vrijdag 7 juni - 15:00 

The Division Bell van Pink Floyd verschijnt opnieuw op LP in een 25th anniversary edition op blauw gekleurd vinyl. Ism Maglev audio organiseren we een luistersessie en wordt het album op een Maglev ML1 draaitafel afgespeeld! Deze draaitafel heeft een zwevend draaiplateau, hoe bijzonder is dat! Bekijk hier een filmpje 
Full Image

Jeff Heijne

Zaterdag 8 juni - 16:00

Het nieuwe album Reflejos del Alma, ook wel reflecties van de ziel, is een muzikale reis door de leefwereld van Jeff Heijne, een eigenzinnige gitarist die op zoek is de grenzen tussen flamenco en andere muziekstijlen te vervagen. In zijn zelfgeschreven en gearrangeerde composities vertelt hij over ingrijpende ervaringen die invloed hebben gehad op zijn ontwikkeling als persoon en als gitarist. Gewapend met de gitaar gaat hij de strijd aan met stereotyperingen, bestaande conventies en thema's als eenzaamheid, liefde en vluchten voor de realiteit.
Full Image

Cardinal Copia (Ghost) signeersessie 

Maandag 10 juni - 13:00

Cardinal Copia, de frontman van Ghost,  komt voor een exclusieve signeersessie naar Concerto! Deuren open 12:00. Aanvang 13:00. Let op, er kunnen maximaal 150 mensen naar binnen. Check de site of het Facebook-event voor meer info. 
Full Image

Madonna - Madame X releaseparty

Donderdag 13 juni - 19:00

De release van het nieuwe Madonna album Madame X wordt gevierd in het cafe van Concerto. 'Madame X' zal over de speakers worden gedraaid en voor het eerst te koop zijn! Speciaal voor deze avond geven we 10% korting op je Madonna aanschaf en kopers ontvangen van ons een goodie-bag!
Full Image

Steve French

Zaterdag 15 juni - 16:30

Steve French doet niets liever dan liedjes maken en met zijn bandgenoten van desolate tankstations naar duistere poppodia rijden. En terug. Ergens in het grauwgrijze gebied tussen Car Seat Headrest en The Strokes, daar praatzingt Steve French op een stoeprand mee met Modest Mouse’s The Lonesome Crowded West. En als -ie in een Schotse voorstad in een existentiële crisis belandt, schrijft hij simpelweg nog een quasinonchalant nummer over verwaterde vriendschappen en naïeve romantiek. Drie jaar lang aan rocksongs vol stuurse riffs en stiekem hitgevoelige refreinen is inmiddels verzameld op Lightning Tiger Running. Dat debuutalbum komt in juni - zoals het een bij voorbaat ondergewaardeerde gitaarplaat betaamt – uit op Subroutine Records. Op het album vertelt Steve over geesten op begraafplaatsen en busritjes op eindeloze snelwegen, maar ziet hij ook dat aan de horizon alweer een sprankje hoop gloort.
Full Image

Teis Semey

Zondag 16 juni - 16:00 

Teis Semey mixt hedendaagse jazz met structuren uit de modern klassieke school.
Zijn collega Reinier Baas ziet in hem de toekomst: Teis Semey won in 2014 de eerste prijs in het Prinses Christina Concours en in 2017 de Keep an Eye Jazz Award in de categorie Beste Arrangement. De klassiek geschoolde Deense jazzgitarist leidt diverse bands vanuit zijn thuishaven Amsterdam.
Full Image

Tim Knol & Blue Grass Boogiemen

Vrijdag 21 juni - 17:00 

Tijdens het tienjarig jubileum van Tim Knol, afgelopen januari in Paradiso, hebben Tim Knol & Blue Grass Boogiemen al al laten zien dat ze een perfectie combinatie vormen. De bluegrass- en rootsmuziek van de groep wordt enthousiast ontvangen door liefhebbers van het genre én door de fanatieke Knol-heads. Naast enkele klassiekers uit het genre, spelen ze vooral nummers die speciaal voor dit project door hen zijn geschreven. Voorproefje hier
Full Image

Mell & Vintage Future

Zaterdag 22 juni - 16:00 

Een zangeres uit de absolute buitencategorie, een van de beste drummers van Nederland, een onvolprezen Hammond-organist die ook voetbas speelt. Dat is Vintage Future. Geen gitaren, geen bas. Alleen die kale aanpak. Het is een spaarzaamheid die fantastisch goed werkt, blijkt ook uit het album, dat vol staat met dampende soul met een gospel touch. De getalenteerde zangeres Melanie Jonk werkte al een tijdje aan haar grote doorbraak, terwijl veteraan-sessiemuzikanten, drummer Ton Dijkman (o.a. Marco Borsato) en organist Nico Brandsen (o.a. Kane, Angela Groothuizen) in afwachting waren van de juiste stem voor hun project Vintage Future. Tot op een dag Mell de studio binnenwandelde; het ontbrekende puzzelstukje in hun ‘moderne soul gemaakt met oude spullen’ – was gevonden. Een uniek en muzikaal volledig op elkaar afgestemd trio was gevormd
Full Image

ODELION

Zondag 23 juni - 16:00

Met ODELION slaat Margriet Sjoerdsma een nieuwe muzikale weg in. Het gelijknamige album is de eerste afslag van deze nieuwe muzikale route. Ze keert er terug naar haar eerste liefde: eigen liedjes maken. De liedjes kwamen tot leven in Odelien, een huisje in Noorwegen. Ver weg van de waan van alledag, de stress, drukte en chaos van het moderne leven. Ze zat er drie maanden lang, in haar eentje. De naam ODELION is geïnspireerd op dat kleine huisje, dat voor zoveel inspiratie zorgde. Odelien staat midden in een overrompelend landschap, waar de natuur nog heer en meester is en de stilte oorverdovend. Voor Margriet het ideale decor om te schrijven over tijdloze thema’s als los- en achterlaten, durven springen, eenzaamheid, liefde en verwondering.
Full Image

Wouter Hamel

Zaterdag 29 juni - 15:00

Zet em in je agenda! Wouter Hamel komt langs voor een live-optreden en signeersessie. Het album BOYSTOWN is net verschenen op Concerto Records. Meer dan een decennium nadat hij met zijn succesalbums Hamel en Nobody‘s Tune zijn muzikale bakens plaatste in het toen onontgonnen gebied waar jazz en pop elkaar ontmoeten, keert hij met dit album terug naar die plek waar z'n muzikale hart ligt.
Full Image

LIANA

Zondag 30 juni - 16:00

Wat als je een reis naar een andere dimensie zou kunnen maken, een wereld die je alleen 's nachts kunt bezoeken? Omringd door de schoonheid van al je dromen, verdwaald in de Oriëntaalse, sensuele, mysterieuze gitaarmelodieën en vocalen. Dat is waar je de twee zussen Lia en Lena Göçer, beter bekend als LIANA zult vinden. De zussen zijn in Nederland geboren, maar zijn van origine Armeens/Turks en dat is precies waar hun Midden Oosterse invloeden vandaan komen.
yd2