gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

BIRD ON THE WIRE

ELEPHANTA

Label: MEDUSEMAGIQ
Releasedatum: 22-01-2016
Herkomst: NL
Item-nr: 3490859
EAN: 9992303107955
Dit artikel is vervallen en niet meer leverbaar

Recensie

INSTORE CONCERTO
Zondag 24 januari Bird on the Wire live op het Concerto-podium!
Entree = gratis, aanvang 16uur

Facebook event
www.concerto.nl



Een combinatie van een voorliefde voor vogels en een uitgesproken zwak voor het vermaarde nummer 'Bird on the Wire' van Leonard Cohen leidde logischerwijs tot deze bandnaam. Het geluid dat het Amsterdamse ensemble voortbrengt heeft met die inspiratie op het eerste oor verder weinig van doen. Dat gaat namelijk meer richting ietwat mysterieuze krautrock, gelardeerd met harmonieuze vrouwelijke samenzang.
Op Elephanta - de naam verwijst naar een sterke zuidelijke wind voor de kust van India die het einde van de moesson aankondigt - krijgen de galmende gitaren heerlijk de ruimte en behoudt de band tegelijkertijd de dromerige sfeer. Voor dat geluid is de Gentse producer Koes Gisen (The Bony King of Nowhere, The Black Heart Rebellion) medeverantwoordelijk.
Het resultaat mag er wezen: er staat een ruimtelijk, repetitief, sereen en expansief geluid met aanzwellende gitaargalm en prikkelende synthesizers. Dreamkraut noemen ze het zelf. De perfecte, afgewogen bodem om de vocale partijen overheen te leggen. Het past enigszins in het hokje van bands als Warpaint, Thus: Owls of Sharon Van Etten. Het is rustgevend en verontrustend tegelijkertijd. Met veel subtiele prikkels, maar ook een dreiging die de vogel op de elektriciteitsdraad elk moment verschrikt kan doen wegvliegen. (TEKST: http://www.kindamuzik.net/)

Door Redactie op 2016-01-19

nieuwsbrief