gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

LAKATOS, ROBY

THE FOUR SEASONS

Genre: Klassiek
Label: AVANTI
Releasedatum: 05-10-2015
Herkomst: NL
Item-nr: 3448725
EAN: 5414706104224
Dit artikel is vervallen en niet meer leverbaar

Recensie


De Hongaarse zigeunerviolist Roby Lakatos (die ooit in een Brussels restaurant om zijn virtuoze vioolspel werd ontdekt, brengt voor het eerste een album met een groot klassiek werk: de vier jaargetijden van Vivaldi. Hoewel er niet echt een link is tussen Vivaldi en zigeunermuziek biedt de partituur Lakatos voldoende gelegenheid om een eigen interpretatie aan dit werk te geven. Lakatos speelt met veel passie uitstekend viool, waarbij hij wordt begeleid door het Brussels Chamberorkest en door Jeno Lisztes op cymbaal (in plaats van een klavecimbel). Voorts bevat het album eigentijdse werken van de Hongaarse componist Kalman Cseki met de titel Alpha en Omega. Curieus is een afsluitend Ave Maria die door de Patriarch van Georgië van muziek is voorzien. Een boeiend album met onmiskenbaar een eigentijds stempel van een bewogen zigeunerviolist.


Vivaldi: The Four Seasons

Roby Lakatos: violin, electric violin, drums
Brussels Chamber Orchestra

Vivaldi • The Four Seasons
CSÉKI • Alpha • Omega
ILIA II OF GEORGIA • Ave Maria


“The fastest-fingered fiddler in the world.” — The Daily Telegraph A totally unique encounter between the most-loved classical work and the most formidable violinist ever! For the first time, violin genius Roby Lakatos records a universally acclaimed work from the classical repertoire in its entirety: Vivaldi’s The Four Seasons. In a highly personal vision of this baroque masterpiece, the Gypsy Maestro mixes the solo part with some improvisations featuring his mighty arsenal of fiddle showmanship.




nieuwsbrief