gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

Recensie

God schiep de wereld, maar de Nederlanders maakten Nederland, zo luidt een oud gezegde. Inmiddels worden hier de rivieren en de zee op afstand gehouden, worden de polders en steden droog gehouden en zijn ons oppervlaktewater, grondwater, drinkwater, riolering en afvalwater in betrouwbare handen. Een van de mooiste ontwikkelingen van het gebied is dat er minder gestreden wordt tegen het water, maar steeds meer wordt samengewerkt mét het water. Met nieuwe kennis en ervaring wordt wonen en werken in dit land veiliger, schoner, efficiënter en mooier. Tegenwoordig komen we niet alleen meer in actie na weer een nieuwe ramp, maar anticiperen we steeds beter op een klimaatbestendige toekomst.

In Waterdragers wordt de verrassende geschiedenis van waterbeheer belicht aan de hand van het Waterschap Amstel, Gooi en Vecht. Het boek bevat onder andere opmerkelijke verhalen van professionals die op de meest uiteenlopende manieren samenwerken met water. Verhalen die in de kern vertellen wat ons land een van de veiligste en meest leefbare landen ter wereld maakt. Ook worden twintig momenten uit de geschiedenis van het waterbeheer beschreven, die bepalend zijn geweest voor het ontstaan en de taken van het huidige waterschap.

Kortom, een boek over samenwerken, verder kijken, zelfbewustzijn, vertrouwen en innoveren. Over het geheim van de succesvolle strijd tegen het water en de rol daarbij van het Waterschap Amstel, Gooi en Vecht.
Door Redactie op 2019-03-21

nieuwsbrief