gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

ROZENBOOM, JAN-WILLEM

GOLDBERG VARIATIES BWV988

Genre: Klassiek
Label: JWROZENBOOM
Releasedatum: 15-01-2015
Herkomst: NL
Item-nr: 3359098
EAN: 8714835107415
Dit artikel is vervallen en niet meer leverbaar

Recensie



Jan-Willem Rozenboom (1974) is al negentien jaar de vaste pianist, componist en producer van Guus Meewis. Daarvoor heeft hij een klassieke opleiding genoten. Rozenboom studeerde cum laude af aan het Brabants Conservatorium bij Alexander Hrisanide en deed zijn masteropleiding bij Rian de Waal. Meer dan tien jaar heeft Rozenboom de Goldbergvariaties bestudeerd. In het bijzonder heeft hij gekeken naar de legendarische opname van Glenn Gould uit 1955, waardoor Rozenboom een eigen interpretatie aan dit magische werk heeft gegeven. Hij beoogt om dit werk toegankelijk te maken voor een ander publiek. Voor de puristen is deze opname uitdagend, omdat deze interpretaties afwijken van wat het gebruikelijke. Oordeel zelf over deze uitvoering.


Bach: Goldbergvariaties BWV 988

Jan-Willem Rozenboom (piano)

Jan-Willem Rozenboom, de vaste componist en producer van Guus Meeuwis, maakt zijn debuut als klassiek pianist. Dat doet Rozenboom zondag 18 januari in de eerste aflevering van het nieuwe wekelijkse tv-programma Podium Witteman van Paul Witteman op NPO 2, waar hij samen met Meeuwis te gast is.

In het muziekprogramma vertelt Rozenboom iets over het eerste klassieke album dat hij heeft opgenomen en waarop hij de Goldbergvariaties speelt van Bach. De 40-jarige Rozenboom vormt bijna de helft van zijn leven een hecht team met Guus Meeuwis, met wie hij hits schreef als Toen Ik Je Zag, Brabant en Tranen Gelachen. Dat hij behalve actief popmuzikant ook een begenadigd klassiek pianist is, is slechts bij weinigen bekend. Rozenboom studeerde cum laude af aan het Brabants Conservatorium bij de Roemeense pianist/componist Alexander Hrisanide, en volgde een masteropleiding bij Rian de Waal aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.

Naast zijn loopbaan in de popmuziek bekwaamt Rozenboom zich al jarenlang in de Goldbergvariaties, een onderneming waar slechts weinig klassieke pianisten zich aan wagen. In de geest van de beroemde uitvoering van de Canadese pianist Glenn Gould uit 1955, vertolkt Rozenboom op zijn klassieke debuutalbum een eigen interpretatie van de Goldbergvariaties. Daarmee hoopt hij dat de Goldbergvariaties bij een groter publiek bekend worden. Het album wordt op maandag 19 januari ook uitgebracht door Warner Classics. Het album is vanaf maandag 19 januari ook cd van de Week bij Classic FM. Op 30 april speelt Rozenboom de Goldbergvariaties in het Muziekgebouw Frits Philips in Eindhoven.

nieuwsbrief