image

met Volkskrant journalist (en gitarist) Merlijn Kerkhof en collega-gitarist Stefan Blankestijn bezocht ik de Maastrichtse studio van Pablo van de Poel. Over de geschiedenis en toekomst van de klassieke buizenversterker en de concurrentie door steeds betere software-modelling amps. Het stuk is HIER op de site van de VK te lezen.

image

Zeer vereerd om mee te mogen doen met Clean Pete’s ‘Klassieke Revue’. Een programma waarmee Loes & Renée hun liefde voor klassieke muziek willen delen en waarin ze vooral de duistere krachten en echo’s van Bach, Schubert en Shostakovich zullen laten klinken. Ook nieuwe Clean Pete nummers komen voorbij en worden op een bijzondere manier uitgevoerd. Op onderstaande poster ziet u welke (andere) muzikale kanonnen Clean Pete voor dit project heeft gestrikt. We gaan van start in de Vereeniging Nijmegen op 27 mei, daarna 9 juni Concertgebouw Amsterdam en 11 juni TivoliVredenburg Utrecht. Tickets via de zalen of cleanpete.nl

image
image

Two pictures from a wonderful evening at the Amsterdam Concertgebouw, where we (the Strange Brew band, a string/horn section and various guestsingers) performed a set with Paul McCartney classics, in celebration of the man’s 80th birthday. Even I got the chance to sing two of his songs: ‘Can’t buy me love’ and 'Wild life’.

image

De Balie te Amsterdam heeft me uitgenodigd om in de serie ‘Toonzetters’ een programma samen te stellen. Dat gaat plaatsvinden op vrijdag 29 april. Een avond over mijn muzikale 'roots’, over de geschiedenis van de elektrische gitaar en die van de gitaarpop.

Ik doe dat samen met Hein van Dongen ( Speed 78), behalve filosoof, zelf ook muzikant, zanger en songsmid. Hein en ik zullen live wat nummers spelen, we laten historische audio- en beeldfragmenten zien en buigen ons over de vraag: “Is er nog toekomst voor de gitaar(pop)?”

Ook zal ik voor het eerst wat laten horen van een nieuw album waar ik aan werk. Een album waarmee ik me schoorvoetend buiten de gangbare poppaden begeef..

Meer info en tickets -> HIER

Load More