[Concerto Kids] Nieuwsbrief Maart 2015
 
yd2
Full Image
CONCERTO KIDS NIEUWSBRIEF MAART 2015

#BOEKEN

yd2

MARK JANSSEN EXPOSITIE

Nu te zien in Concerto: Litho's die Mark Janssen voor het boek Kodo, De Weg Van De Boog maakte.
Over ‘Kodo.De weg van de Boog’, zegt Mark; ’Het illustreren van Kodo was een heel speciaal project voor me, maar achteraf zó de moeite waard; Kodo is echt tot leven gekomen. In het werk van de japanse prentkunstenaar Hokusai vond ik de juiste sfeer waarin het verhaal van Kodo zich zou kunnen afspelen. Mijn prenten besloot ik volgens zijn spelregels te gaan illustreren. Ik composeerde verstilde landschappen waarin Kodo en zijn vosje rondliepen. Het besneeuwde bos en het alles verzengende vuur. Beelden uit de vier jaargetijden. Ik hoop dat de lezer, de beschouwer, er net zo van kan genieten als ik deed bij het maken ervan. Mijn prenten, met invloeden van Hokusai, maar toch heel anders en zeker op mijn eigen manier.  Behalve bij die laatste prent in het boek, daar komt het beeld zoals Hokusai het zelf schiep; Kodo en zijn vader die op de bekende Grote Golf naar moeder toe varen. Om de meester te eren’.
yd2
Kodo. De weg van de Boog - Bert Kouwenberg & Mark Janssen 29,95 
Kodo woont samen met zijn vader in het Veerhuis aan de Rivier. Achter hun huis begint het diepe, geheimzinnige Woud. Van zijn moeder weet Kodo bijna niets. Hij kent niet eens haar naam.
Op een Winterdag vindt hij in het Woud een vosje, dat net als hij zonder moeder moet opgroeien. Kodo neemt het dier mee naar huis en de twee worden de beste maatjes. Dan ontdekt Kodo dat zijn vader een groot geheim heeft. Gesteund door de oude geest Ichigen ontrafelt hij langzaam maar zeker wat zijn vader voor hem probeert te verbergen …
Kodo is gemaakt volgens een nieuw en uitdagend verhaalconcept, waarbij de tekst en de prenten afwisselend het verhaal vertellen: het lezen leidt naar de prenten, het kijken naar de tekst. Voor lezers vanaf 6 jaar.
yd2 yd2 yd2
yd2
De Gouden Kooi - Anna Castagnoli 28,95
De verwende dochter van de keizer heette Valentina. Ze hield veel van vogels. In de tuin stonden honderden kooien met prachtige exemplaren. Valentina wou een bijzondere vogel, eentje waarmee ze kon praten. Veel dienaren stierven tijdens hun gevaarlijke zoektocht. En als ze met lege handen of een verkeerde vogel naar huis durfden te komen, liet de bloedprinses hun hoofd afhakken. Op een dag stond er een knappe dienaar voor de paleispoort met de belofte dat hij Valentina’s wens kon vervullen ...
Een nieuw sprookje over een prinses die in haar zoektocht naar het onbereikbare alles verliest en eenzaam achterblijft. Met meesterlijke illustraties van de meermaals bekroonde illustrator Carll Cneut.
yd2
De Dag Dat De Zon Geen Zin had - Mirjam Enzerink 13,95
​Wat zou er gebeuren als de zon op een dag niet meer opkomt?
Slaapdronken van een nacht vliegen neemt Uil op weg naar huis de verkeerde afslag. Zonder dat ze het doorheeft, belandt ze zo op een zolder.Daar wacht ze het krieken van de dag af. Maar de zon komt maar niet op. Uil begint zich ernstig zorgen te maken. Hoe kan de wereld zonder zon? Wat Uil niet ziet, maar de kijker wel, is dat de zon buiten opgaat en door het vensterraam naar binnen piept. Pas als het licht een spiegel bereikt, krijgt ook Uil het in de gaten.
Peter-Paul Rauwerda zet een prachtig prentenboek neer in de magische stijl die we kennen uit De sterrenkijker van Beatrijs Oerlemans. Elk kind (en iedere volwassene) zal meeleven met het innemende uiltje en tegelijkertijd genieten omdat hij ziet wat Uil niet ziet. Een heerlijk filosofisch prentenboek om lang in te bladeren en over na te praten.
yd2
De Gans en zijn Broer - Bart Moeyaert 19.99 
De gans en zijn broer hebben het goed op hun boerderij. Samen met de kalkoenen, de schapen, een hond, en natuurlijk de boerin is het leven tamelijk zorgeloos. Al worden ze af en toe overvallen door een gedachte die te groot voor ze is. Waarom de wereld voortdurend verandert, bijvoorbeeld. Wanneer precies de nacht begint. En of je het geluk kunt vasthouden.

#DVD'S

yd2
Mees Kees Op De Planken 13,99
Regie: Barbara Bredero
Cast: Willem Voogd, Sanne Wallis de Vries, Hannah Hoekstra, Felix Osinga, Brent Thomassen

Na het succesvolle Mees Kees en Mees Kees op Kamp keert de leukste stagiair van Nederland terug met een derde deel. In Mees Kees op de Planken gaat de klas van Mees Kees (Willem Voogd) een toneelstuk maken. De klas heeft er helemaal zin in, tot ze ontdekken dat directrice Dreus (Sanne Wallis de Vries) een saai middeleeuws stuk heeft uitgekozen. Dan bedenkt Mees Kees iets totaal anders, iets dat er toch een beetje op lijkt… Hij komt met een echte Mees Kees oplossing. Maar wanneer de oude juf terugkomt en Dreus er achter komt dat Mees Kees alles op z’n kop heeft gezet, moet Mees Kees naar de kleuters en lijkt alles mis te gaan voor Tobias, Sep en de rest van de klas…
yd2
Wiplala 12,99
Annie M.G. Schmidts Wiplala is een vrolijke avonturenfilm voor de hele familie over een 10 cm groot mannetje uit een land waar iedereen kan toveren, al noemen ze het daar tinkelen. Wiplala kan niet zo goed tinkelen. Daarom besluit hij het land te verlaten.