Programma Concerto podium oktober - o.a. Nick Cave luistersessie
 
Full Image
Beste mensen,

Hier het programma voor de komende maand. We beginnen met een luistersessie van het nieuwe Nick Cave album en eindigen met de "thai psych funk" van YĪN YĪN.
Daartussen in o.a. Suzy VThe Grey Pants, Ciao Lucifer en 45ACIDBABIES 


Full Image

Nick Cave - Ghosteen luistersessie

Donderdag 3 oktober - 23:00 

Op 3 oktober gaat het nieuwe Nick Cave album 'Ghosteen' in premiere op Youtube en hebben we in het Concerto cafe een exclusieve luistersessie. We zijn de enige winkel waar Cave fans bij elkaar komen en samen voor het eerst naar de plaat luisteren. De deur gaat om 21:30 open en de luistersessie start om 23:00.
Ghosteen is vanaf 8 november verkrijgbaar als 2LP en 2CD
Full Image

Ghosteen pre-order actie

Voor de eerste 50 mensen die het album bestellen tijdens de luistersessie of hun pre-order laten zien hebben we een goodie-bag met daarin een poster en postcard, de Cave docu 20.000 days on Earth en een platenbon van 5 euro

Full Image

Speed 78

Vrijdag 4 oktober - 17:00

Speed 78 is een project rond Don Van Dongen, muzikant, zanger, filosoof en componist. Dit is het tweede album en er kwam hulp van Anne Soldaat, bekend van o.a. Daryll-Ann. De liedjes ontstonden uit sessies en zijn vaak instrumentaal en moeilijk in een hokje in te delen. Is het psychedelische folk, pop of indiefolk? Van Dongen besloot al eens eerder het skiffle te noemen en dat komt door het grotendeels akoestische karakter van de liedjes. Het geheel klinkt open en fris en is door het gebruik van veel verschillende instrumenten ook experimenteel te noemen. 
Full Image

Govert de Roos en Rens Benerink - Album Sleeve Art signeersessie

Zaterdag 5 oktober - 15:00

Album Sleeve Art is hét boek voor de liefhebber en verzamelaar van platenhoezen. Een bijna verloren kunstvorm die vooral in de jaren ’70 en ’80 onmisbaar was. Toevallig ook de periode dat fotograaf Govert de Roos en art-director Rens Benerink verantwoordelijk waren voor het maken van honderden hoezen. Zij waren in die periode hét duo waar alle grote nationale, en soms internationale, artiesten en platenmaatschappijen een beroep op deden voor de foto en het artwork van een platenhoes. Soms in een dag klaar, maar nog vaker werd er dagen lang aan gewerkt. En omdat de platenhoes, bij gebrek aan videoclips, vaak het enige visuele van de plaat was staat menig hoes nog in het nationaal geheugen gegrift.
Full Image

Maki Namekawa & Dennis Russell Davies

Maandag 7 oktober - 15:00

Voor het eerst spelen de Japanse pianiste Maki Namekawa en de Amerikaanse dirigent/pianist Dennis Russell Davies samen in Nederland. Op maandag 7 oktober is er in de Amstelkerk een concert Piano for Four Hands, met werken van Stravinsky (voor de pauze) en Bach & Glass (na de pauze). Voor dat het concert in de Amstelkerk begint, treden Maki & Dennis kort op het Concerto podium.  Tijdens het optreden vertelt Dennis over zijn ruime ervaring (meer dan 30 jaar) met werken met Philip Glass. Veel werken van Glass heeft Dennis gedirigeerd. 
Full Image

Suzy V

Vrijdag 11 oktober - 17:00

Suzy V is singer-songwriter, geboren en getogen in Amsterdam, maar heeft ook Siciliaanse roots. Ze weet vanaf jongs af aan al dat muziek alles is wat zij nodig heeft, en schrijft en speelt liedjes over de hoogte- en dieptepunten van haar leven.
Het debuutalbum Sound of the Sea is net verschenen!
Full Image

De Delvers

Zaterdag 12 oktober - 16:00

De Delvers is een Nederlandstalig Nachtorkest (uit België). Korte, hoekige New wave en postpunknummers in het Nederlands badend in echo’s van de jaren ’80 zonder nostalgisch te klinken. Van donkere kinderrijmpjes over de troostende kracht van de nacht, odes aan het niet weten tot maatschappij kritische nummers vol bespiegelingen over de tijd waarin we ons bewegen.
Full Image

The Grey Pants

Zondag 13 oktober - 16:00 

Henk Koorn van Hallo Venray en Elke van Zevenbergen vormen samen The Grey Pants, een laagdrempelig, charmant project waarin beide songwriters de ogenschijnlijke onbenulligheden des levens uitvergroten tot mooie luisterliedjes. Het geluidspalet is (bewust) beperkt gebleven: een ritmebox, gitaar en twee stemmen. Ondanks deze simpele ingrediënten huist in ieder liedje een specifiek karakter en verhaal. Vrijdag verschijnt het album We Love Ria op Excelsior Recordings. 
Full Image

Ciao Lucifer

Zaterdag 19 oktober - 16:00

Het debuutalbum van Ciao Lucifer is een bijzonder aanstekelijk geheel geworden. De twee boezemvrienden Willem Wits en Marnix Dorrestein speelden samen de partijen in en tussen de twaalf nummers zitten genoeg juweeltjes om van een zeer geslaagd debuut te spreken. Vanaf het platteland naar Amsterdam verhuisd, besloten de twee vrienden hun album in alle rust in Zuid-Frankrijk op te nemen. Ze huurden een huisje en maakten van de zolder de opname-studio. Ze wilden alleen opnemen, als ze er echt zin in hadden en het is te horen op dit sfeervolle album. Ergens tussen Beatles en lo-fi is het een album, dat snel went. En of het dan nooit meer is weggeweest. 
Full Image

45ACIDBABIES

Zondag 20 oktober - 16:00

45ACIDBABIES hadden een vliegende start; zo was er een uitverkochte clubtour, speelden ze support voor o.a. Sleigh Bells, The XX en Millionaire, maakten ze furore tijdens de Popronde, knalden ze Noorderslag uit elkaar, en brachten ze vier singles uit die geproduceerd werden door Simon Akkermans. Deze nummers werden een onmiddellijke Reddit-Hit, waardoor ze in de Amerikaanse serie Homeland te horen waren. Vervolgens was het tijd voor bezinning. Ze vertrokken naar Berlijn, via Vlieland en eindigden in Gouda waar ze hun eigen studio genaamd Paisley Kaas bouwden. Van ongegeneerd geschreeuw in het Spaans en Japans, over onaardige moeders van exen ontwikkelde de band zich naar ‘echte liedjes’. De nieuwe songs schieten moeiteloos heen en weer tussen garagerock, hiphop en cartoonsounds. Het is misschien wel het beste te omschrijven als bubblegum garage of cartoon punk.
Het debuutalbum AMBER19 ligt vanaf vrijdag in de winkel.
Full Image

The Fire Harvest

Zondag 27 oktober - 16:00

De leden van The Fire Harvest zijn pure liefhebbers, overlevenden van een rijke Utrechtse muziekscene uit de jaren negentig. Jacco van Elst, Nicolai Adolfs en de broers Gerben en Gibson zijn nooit gestopt en blijven zich met elke release ontwikkelen. Samen maken ze muziek die zich ergens tussen slowcore, country-noir en post-rock begeeft. Sobere, zwaarmoedige en soms beklemmende songs metgetormenteerde zang, die aan acts als Palace Brothers, Idaho en Low herinneren. Voor derde album ’Open Water‘ gingen ze de studio in met de Canadese singer-songwriter en producer Michael Feuerstack. 

Full Image

YĪN YĪN

Donderdag 31 oktober - 17:00

Op een balletschool in een afgelegen dorp in de buurt van de Alpaca-berg, begon Yīn Yīn als een in-studio experimenteel project van Kees Berkers en Yves Lennertz, waarbij Zuidoost-Aziatische muziek uit de jaren 60 en 70 werd onderzocht. In de afgelopen jaren heeft het project zich ontwikkeld tot een energieke band, waarbij een mix van wereldmuziek, disco, funk en electro wordt gevierd. 

Nieuw op ons Youtube kanaal

Full Image
Gemist of gewoon nog een keer? De optredens van o.a. The Slow Show, The Motions, The Vices, I Am Oak staat nu erop!
yd2