Film & TV-series nieuwsbrief maart 2019
 
Email Header
yd2

Presentatie Tarkovsky film ‘Stalker’

DVD 8,50
Op vrijdag 15 maart wordt de geremasterde versie van de Tarkovsky film ‘Stalker’ gepresenteerd in Concerto. Wim Dekker, de vertaler van de film, zal tekst en uitleg geven en dieper op de inhoud van de film ingaan. Presentatie is in handen van Jan Doense.

Vrijdag 15 maart 16:30 - 18:00
Toegang Gratis!
Facebook Event

#Nieuwe TV Series

yd2

House Of Cards Final Episode

3DVD 29,99
In seizoen zes keert Robin Wright terug als Claire Underwood, president van de Verenigde Staten. Naast Wright zijn ook Diane Lane, Greg Kinnear en Cody Fern in dit seizoen te zien. Er is veel veranderd sinds seizoen 5. Zo eindigt het seizoen met het aftreden van Frank Underwood (Kevin Spacey) als president. Vicepresident en levenspartner Claire wordt vervolgens beëdigd en opent in de laatste aflevering de jacht op een ongrijpbare terrorist. 
meer info 

#Nieuwe Films

yd2

Girl

DVD 8,99
Regie: Lukas Dhont
Cast: Arieh Worthalter, Katelijne Damen, Oliver Bodart, Tijmen Govaerts, Valentijn Dhaenens

Girl laat ons binnenkijken in het leven van de 15-jarige Lara, die het wil maken als ballerina. Samen met haar vader trotseert ze de wereld, maar vooral haar lichaam dat tegenstribbelt, want Lara is geboren als jongen. Sinds de wereldpremière in Cannes, waar Girl naar huis ging met vier prijzen waaronder de Caméra d’Or voor beste debuut, is de film aan een indrukwekkende internationale festivalcarrière bezig – met een lange reeks van filmprijzen en nominaties. meer info 
yd2

Loro

DVD 17,99
Regie: Paolo Sorrentino
Cast: Toni Servillo, Riccardo Scamarcio, Elena Sofia Ricci

Hij is decadent, controversieel en allesbehalve subtiel. Hij bouwde een media-imperium uit, maakte bliksemsnel opgang in de Italiaanse politiek en overleefde het ene schandaal na het andere. De bejubelde regisseur Paolo Sorrentino schetst een portret van Il Cavaliere op het moment dat hij de controle verliest: zijn echtgenote heeft genoeg van zijn uitspattingen, zijn bondgenoten trekken hun handen van hem af, het doek valt over zijn politieke carrière. meer info
yd2

The Wife

DVD 12,99
Regie: Björn Runge
Cast: Glenn Close, Jonathan Price, Christian Slater

Joan Castleman heeft veertig jaar lang haar talent, dromen en ambities opgeofferd voor de literaire succescarrière van haar charismatische man Joe Castleman. Glenn Close, Jonathan Pryce en Christian Slater spelen de hoofdrollen in The Wife. Een ijzersterk, spannend en stijlvol drama over menselijke relaties en een vrouw die uiteindelijk haar eigen stem vindt. "in deze stijlvolle titelrol vol nuances en subtiele schakeringen, schittert Glenn Close als een vers opgewreven diamant." (De Telegraaf) meer info
yd2

Cold War

DVD 16,99 - Release 5 april
Regie: Pawel Pawlikowski
Cast: Joanna Kulig, Agata Kulesza, Tomasz Kot

Cold War (Zimna Wojna) is een meeslepend liefdesverhaal van regisseur en scenarioschrijver Pawel Pawlikowski (Oscarwinnaar Ida en My Summer Of Love). In Polen ten tijde van de Koude Oorlog is het voor Wiktor en Zula liefde op het eerste gezicht. Cold War werd geselecteerd voor de Officiële Competitie van het Filmfestival van Cannes, waar Pawlikowski werd bekroond als Beste Regisseur. Met in de hoofdrollen de Poolse acteurs Joanna Kulig en Tomasz Kot en een bijrol van actrice Agata Kulesza (bekend uit IDA).

meer info 
yd2

Woman At War

DVD 12,99
Regie: Benedikt Erlingsson
Cast: Halldóra Geirharosdóttir, Jóhann Sigurdarson, Juan Camillo Roman Estrada

Halla is een vijftigjarige, onafhankelijke vrouw. Ze leeft een rustig bestaan in Reykjavik en werkt er als koordirigent. Maar achter de schermen van deze ogenschijnlijk vredige routine leidt Halla een dubbelleven als radicale milieuactivist. Woman At War is een droogkomisch drama van Benedikt Erlingsson, die eerder het geestige Of Horses And Men heeft gemaakt. 'Geestige en soms zelfs ronduit bizarre scènes, in oogstrelende landschappen.' (AD) 
meer info 
yd2

My Foolish Heart

DVD 14,99
Regie: Rolf van Eijk,
Cast: Gijs Naber, Steve Walsh, Steve Wall, Arjan Ederveen, Raymond Thiry, Lynsey Beauchamp

Vrijdagnacht 13 mei 1988. De legendarische jazztrompettist Chet Baker sterft onder mysterieuze omstandigheden op straat voor zijn hotel in Amsterdam. Wanneer detective Lucas zijn laatste dagen probeert te reconstrueren, ontmoet hij Chets laatste geliefde Sarah, de trouwe vriend Simon en de verdachte bewonderaar Doctor Feelgood. 
meer info 
yd2

Las Herederas

DVD 12,99
Regie: Marcelo Martinessi
Cast: Ana Brun, Margarita Irún, Ana Ivanova, Nilda Gonzalez, Maria Martins

Chela en Chiquita, beiden afkomstig uit welgestelde families, zijn al meer dan dertig jaar een stel. In de loop der jaren hebben ze een vaste rolverdeling ontwikkeld. Extraverte Chiquita is verantwoordelijk voor het runnen van hun leven. 'Debuterend regisseur Marcelo Martinessi vertelt het verhaal met humor en mededogen… Dat levert soms satirische, soms melancholische miniaturen op.' (NRC) 
meer info 
yd2

Tesnota

DVD 12,99
Regie: Kantemir Balagov
Cast: Darya Zhovner, Olga Dragunova, Artem Tsypin, Nazir Zhukov, Veniamin Kats

1998. Een Joodse familie in het Russische Naltsjik – op de uitlopers van de Kaukasus – dreigt verscheurd te raken als zoon David en zijn verloofde Lea gekidnapt worden. In dit regiedebuut onderzoekt Kantemir Balagov niet de mechanismes van de kidnapping, maar de emotionele tol die de familie ervoor betaalt, naast het al flinke bedrag van het losgeld. Ilana navigeert stiekem tussen de conflicterende etnische groepen. 
meer info 
yd2

Tekst

Tekst
Tekst meer info

Binnenkort Binnen:

yd2

Luther Seizoen 5

2DVD 18,99 26-03
yd2 yd2

Liebe In Den Gangen

DVD 12,99 26-03
yd2

Moscow Noir

2DVD 24,99 26-03  
yd2

Trapped seizoen 2

3DVD 27,99 26-03
yd2

Vera seizoen 9

2DVD 18,99 26-03 
yd2

Widows

DVD 18,99 26-03 
yd2

Brexit: Uncivil War

DVD 12,99 29-03
yd2

Suspiria

DVD 16,99 05-04
yd2