[Concerto Kids] Nieuwsbrief December 2014
 
yd2
Full Image

CONCERTO KIDS NIEUWSBRIEF - DECEMBER 2014

#BOEKEN

yd2
Kuiken in de sneeuw - Thea Dubelaar en illustratrice Jenny Bakker 13.95
Het eerste boek dat Uitgeverij Concertokids uitbrengt!
Kuiken in de sneeuw  is een gedeeltelijk handgemaakt boekwerkje voor peuters en kleuters. Ieder boekje is daardoor net even anders... Een prentenboekje met verhaal op rijm met allerlei extra’s zoals: een fantaseer/schrijfuitdaging, spelletjes, kleurplaat, ansichtkaart en een kleurpotlood. 
Kuiken in de sneeuw vertelt over een kuikentje dat onbezorgd de sneeuw invliegt maar al snel half bevroren in dat koude wit zit te bibberen. Een groot en schattig schaap komt hem gelukkig redden.
Auteur Thea Dubelaar won met haar eerste boek een zilveren griffel en schreef in haar 36 jarige carrière bijna 60 boeken voor kleuters, jeugd en jongeren. Een aantal daarvan werd vertaald in het Duits, Zuid-Afrikaans en Engels. Haar boeken verschenen o.a  bij Ploegsma, Holland en De Eenhoorn.
Illustrator en ontwerper Jenny Bakker heeft inmiddels 50 boeken op haar naam staan. Haar laatste twee boeken zijn vertaald in het Engels en verkrijgbaar in de VS.
yd2
Op stap met Dirk Scheele met cd 16.95
Dirk Scheele is een echte kinderheld. Bijna alle peuters en kleuters in Nederland kennen hem wel van tv of uit het theater. Als geen ander weet Dirk in te spelen op de belevingswereld van kinderen. Het voorleesboek Op stap met Dirk Scheele bestaat uit 16 korte verhalen, over dingen en activiteiten die kinderen bezighouden, zoals de speeltuin, vakantie, de kinderboerderij en reizen met de trein. Bij het boek zit een cd met 20 liedjes, passend bij de verhalen uit het boek. Op stap, ga je met me mee? Op stap, want het is leuker met z'n twee. Pak je jas, pak je tas, trek je schoenen aan, Want er komen heel veel leuke dingen aan. Op stap, stap voor stap, op stap, wij gaan op stap! (lees verder)
yd2
De Jacht op Jozef Tentelaar – Stefan Boonen 17.99
Boonen volgde een opleiding schrijnwerkerij en daarna bijzondere jeugdzorg. Nadat hij zijn burgerdienst vervulde, trok hij naar Leuven, waar hij ging werken als opvoeder in de bijzondere jeugdzorg. Sinds 1999 is hij fulltime schrijver. In 2000 verscheen zijn eerste boek, het voorleesboek Hoor je me!. Sindsdien heeft hij al meer dan 70 titels op zijn naam, voor kinderen tussen 3 en 15 jaar. Hij schrijft zowel prentenboeken, voorleesboeken als leesboeken. Ook de genres waarin hij schrijft zijn uiteenlopend. Hij schrijft zowel spannende/avontuurlijke/grappige boeken als verhalen over ernstige thema's. Meerdere boeken werden vertaald, enkele bewerkt voor theater of televisie. Naast kinderboeken schrijft Stefan Boonen ook theaterteksten, is hij de bezieler van De Goesting en het literaire tijdschrift Zulma.
yd2
Grote kleine Potvis- Mariken Jongman 14.95
Kleine Potvis is groot. Groot genoeg voor een duikje dieper, vindt hij zelf. Naar beneden, steeds verder, want daar is het avontuur! Hij ontmoet zeebewoners met messcherpe tanden, met sliertige poten en reuzenogen. Lekker spannend. Maar spannend kan gevaarlijk zijn. Kleine Potvis mag dan groot zijn, de zee is nog veel groter. In Grote Kleine Potvis vertellen Mariken Jongman en Yoko Heilgers het spannende verhaal van kleine potvis die het avontuur zoekt in de donkere diepe zee.
yd2
De wonderlijke hoed van Beer-Ayano Imai 13.95 
Beer is graag alleen. Hij vindt het dan ook helemaal niet fijn als vogels zijn hoed gebruiken als nestje. Maar na een tijdje is hij blij met het vrolijke gekwetter om zich heen, want dat verdrijft de eenzaamheid. Op een dag zijn de vogels verdwenen, en treurig en bezorgd begint hij aan zijn winterslaap. Als hij in de lente wakker wordt, wacht hem een geweldige verrassing!
yd2
If you see a Crocodile - Petra Koeleman 9.95
'Hoe eerder kinderen beginnen met Engels, hoe beter,' zeggen onderwijsspecialisten, en steeds meer basisscholen nemen dit advies ter harte. Engels leren stimuleert de ontwikkeling van taalgevoel en 'intercultureel bewustzijn'. En wat is er leuker dan Engels leren via kinderliedjes? In dit boekje met cd staan de 25 leukste, bij elkaar gezocht door Petra Koeleman (van Bijt-ie in je bil), gezongen door Ageeth de Haan, en geïllustreerd door knipkunstenares Geertje Aalders, bekend van haar werk voor Flow.
yd2
Kietel nooit een Krokodil - Bette Westra / The Tjong-King 13.95
Een woeste roverhoofdman geeft op zijn sterfbed zijn drie kinderen een heel belangrijk advies: 'Draai poten uit, neem prinsen bij de neus, doe wat je wil. Beroof de koningin, maar kietel nooit een krokodil!' Zijn twee zonen, ongehoorzaam als roverszonen zijn, gaan direct na de laatste adem van hun vader op zoek naar een krokodil om te kietelen - en dat komt hun duur te staan. De dochter lijkt een stuk braver, maar een lieverdje is ze allerminst...
Het eerste boek van dit verrassende duo, Held op sokken, werd in 2014 bekroond met een Zilveren Griffel en kreeg een eervolle vermelding bij de Woutertje Pieterse Prijs 2014: 'Een pittige parodie op ridderverhalen die van de eerste tot de laatste bladzijde klopt.'
yd2
Het hondje dat Nino niet had – Edward van de Vendel  16.50
Nino is de trotse baas van een ingebeeld hondje. Als hij naar het bos gaat, doet het hondje dat hij niet heeft een eekhoorn na. Als hij naar het meer gaat, duikt het hondje zomaar in het diepe. Maar soms doet het zo dom dat het opvalt. Het hondje kan ook heel goed luisteren. Op een dag krijgt Nino een echt hondje... Een warm verhaal over een ingebeeld dierenvriendje. Makkelijk inleefbaar voor jonge kinderen. Met illustraties geïnspireerd door het Scandinavische platteland.
yd2
Alice in Wonderland  - Lewis Carroll; nieuwe editie, geillustreerd door Floor Rieder 24.95
In 2015 is het 150 jaar geleden dat de eerste druk van Alice in Wonderland van de persen rolde. Inmiddels is het boek niet meer weg te denken uit de wereldliteratuur. Het memorabele jubileum is aanleiding om het boek, met de toegankelijke, veelgeprezen vertaling van Sofia Engelsman, opnieuw te laten illustreren. En wie zou dat beter kunnen dan Floor Rieder? Zij heeft grote indruk gemaakt met haar illustraties voor het veelvuldig bekroonde Het raadsel van alles wat leeft. Floor weet een nieuwe, geestige en tijdloze Alice te scheppen, die je meteen in je hart sluit.

#SINTERKLAAS

yd2 yd2 yd2

#MUZIEK

yd2
Snelle Piet ging uit fietsen - Mathilde Santing & Geertje Aalders 11.95
Snelle Piet ging uit fietsen en 17 andere bekende sinterklaasliedjes in een nieuw jasje! Geniet van de prachtige stem van Mathilde Santing en de eigentijdse illustraties van knipkunstenares Geertje Aalders.
yd2
Swingterklaas - Braat, van der Krabben, de Wit 12.99 
Hoor wie swingt daar kinderen? Swingterklaas is eerbetoon aan de mooiste sinterklaasliedjes en aan de jazz. Drie eigenzinnige jazzmuzikanten uit Amsterdam bewerkten tien sinterklaasklassiekers met een waaier van invloeden uit de jazzmuziek.   

#DVD

yd2
Pim & Pom – Het grote avontuur 8.50
​Regie: Gioia Smid
Cast: Georgina Verbaan, Tjitske Reidinga, Plien van Bennekom, Bianca Krijgsman, Peter Paul Muller

Een hartverwarmende en aaibare familiefilm naar de tekeningen van Fiep Westendorp (Jip & Janneke, Pluk van de Petteflet). De vriendschap tussen de impulsieve Pim en de bedachtzame Pom wordt flink op de proef gesteld als ze samen de weg naar huis moeten vinden. De twee katten Pim (Georgina Verbaan) en Pom (Tjitske Reidinga) zijn elkaars beste vrienden en wonen samen bij hun baasje 'de Vrouw'. (lees verder)
yd2
Otto is een Neushoorn 12.99
Regie: Kenneth Kainz
Cast: Nikolai Aamand, Noah Crone Back, Kaya Brüel, Rebecca Brüel, Lars Brygmann

Familiefilm waarin de jonge Topper een potlood vindt dat tekeningen tot leven laat komenHet is de eerste dag van de zomervakantie wanneer Topper, een 10-jarige jongen met een levendige fantasie, een potlood vindt. Zo op het eerste gezicht een gewoon potlood, maar Topper zal gauw merken dat het géén gewoon potlood is. Samen met zijn vriend Hugo tekent hij een neushoorn op het behang van zijn appartement op twee hoog. Tot hun schrik komt de tekening tot leven en staat er een zeer hongerige neushoorn in de kamer, die aan de meubels begint te knabbelen. De neushoorn blijft maar eten, zakt door de vloer naar de benedenburen en zorgt voor flink wat leven in het anders zo rustige plaatsje aan de zee...
yd2
Pelle en de Dierenrovers 12.99
Regie: Rasmus A. SivertsenCast: Gard B. Eidsvold, Lene Kongsvik Johansen, Emilie Nordli, Hege Schøyen, Pernille Sørensen
Animatiefilm over de dappere politiewagen Pelle die op zoek gaat naar een broedende arend die door twee rovers gestolen isDe sympathieke politiewagen Pelle heeft opdracht om de grootste attractie van een natuurpark in het hoge noorden van Noorwegen te bewaken: een broedende arend. Toch slagen twee rovers erin om de arend te stelen. Het ei belandt, na allerlei gevaarlijke capriolen, warm en veilig onder de motorkap van Pelle. Spoedig komt er een lieftallig, eigenwijs kuiken uit het ei. Pelle heeft het er maar wat druk mee. Hoewel het kuiken denkt dat Pelle zijn moeder is, zal hij toch op zoek moeten naar zijn echte moeder. Pelle verwacht hulp van politieman Richard. Maar Richard wordt verliefd op een van de rovers.