gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

KOOTEN & DE BIE

KOOT EN BIE THEMATHEEK

Label: VPRO
Releasedatum: 11-11-2010
Herkomst: NL
Item-nr: 2682485
EAN: 9789067272087
Dit artikel is vervallen en niet meer leverbaar

Recensie

Over Koot & Bie-thematheek

De nieuwe dvd De Komicanon bevat het heugeleukste van Koot & Bie in de vorm van een in 2003 door kijkers gekozen Top 18, die toentertijd onder de titel De terugkeek van Van Kooten & De Bie op televisie is uitgezonden. In 1998 beëindigden Kees van Kooten en Wim de Bie hun gezamenlijke televisiecarrière, die startte in 1966. Aangezien een officieel afscheid nooit had plaatsgevonden, besloot de VPRO op 16 november 2003 een ‘keus van de kijker’ uit te zenden. Daartoe mochten de circa anderhalf miljoen reguliere Koot en Bie-fans hun favoriete scène kiezen. Dit resulteerde in een Top 18, die integraal terug te vinden is op deze anderhalf uur durende dvd - als bonus bij de nieuwe verzamelbox.

Bonusmateriaal

Bovendien bevat de dvd bonusmateriaal in de vorm van een zevental radio promo’s die in de dagen voorafgaand aan de televisie uitzending te horen waren op Radio 1, 2 en 4 ter aankondiging van De terugkeek van Van Kooten & De Bie. En als extra bonus bevat De Komicanon een lichtelijk herziene heruitgave van de VPRO Backstage special die in oktober 2003 n.a.v. De terugkeek van Van Kooten & De Bie verscheen. Deze bijlage bevat o.a. een profielschets van het duo, een artikel over hun taalvondsten, een interview met Van Kooten & De Bie en de mening van anderen over het tweetal.

De Koot & Bie-thematheek omvat:
Puur Vieziek volgens Van Kooten & De Bie
Schertz, Zatire en Yronie door Van Kooten & De Bie
Ouwe Lullen en Krasse Knarren van Van Kooten & De Bie
Dames heren ook! namens Van Kooten & De Bie
Dit was de media’s! ondanks Van Kooten & De Bie
De hele teringzooi van De Tegenpartij (inclusief boekje)
De Komicanon nopens Van Kooten & De Bie (inclusief boekje)
Door Redactie op 2012-02-15

nieuwsbrief