gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

Live optredens in de winkel

Wallows listening event

Concerto Amsterdam

donderdag 23 mei 17:00

Wallows fans opgelet! Het nieuwe album “Model” kan je bij ons een dag voor de officiële al luisteren en aanschaffen. Er zijn goodies en je maakt kans op een aantal mooie prijzen! Concerto is de enige in Europa die (tot dusver) een event rond de release organiseert!

Lenny Kravitz luistersessie

Concerto Amsterdam

donderdag 23 mei 18:00

Van het nieuwe Lenny Kravitz album "Blue Electric Light" krijgen we niet alleen vinyl en CD's met een hand gesigneerde kaart erbij maar de dag voor release is er ook een luistersessie! Op donderdag 23 mei vanaf 18:00 is het album te koop en kan je het in ons cafe gedeelte komen luisteren met een drankje erbij. Aanwezigen krijgen speciale Lenny Kravitz TOTE BAG en een poster erbij cadeau. Zolang de voorraad strekt, op=op.

Presentatie Peter de Wit - Doodleuk

Concerto Amsterdam

vrijdag 24 mei 17:00

"Doodleuk" wordt gelanceerd op het podium van Concerto. Presentatie is in handen van Adriaan van Dis en Peter de Wit gaat uiteraard signeren! De een zijn dood de ander zijn brood. Deze bekende uitdrukking gaat zeker voor mij op. Al meer dan 25 jaar maak ik cartoons voor Relevant, het tijdschrift van de Nederlandse Vereniging voor Vrijwillige Euthanasie. En mijn stripfiguur Sigmund uit de Volkskrant is zo begaan met zijn patiënten dat hij ze met enige regelmaat uit hun lijden verlost. We praten liever niet over de dood. Het is niet populair onder de mensen. Hoewel ieder van ons weet dat dit aardse leven eindig is, blijven velen van ons tot het allerlaatste moment koppig in de ontkenningsfase hangen. Door fanatiek te sporten en vitamine preparaten te slikken, door cosmetische chirurgie en nieuwe heupen en knieën te laten plaatsen, zijn we vastbesloten het onvermijdelijke te vermijden....

Presentatie Peter van Dongen - Voldongen 40 Jaar Werk

Concerto Amsterdam

vrijdag 24 mei 17:00

Niemand minder dan Adriaan van Dis komt "Voldongen 40 Jaar Werk" presenteren in Concerto. Je bent van harte welkom om langs te komen. Voldongen - 40 Jaar Werk is de visuele biografie van een van Nederlands grootste stripvertellers. Peter van Dongen (1966) is de auteur van Muizentheater, Rampokan, en – naar de roman van Adriaan van Dis – Familieziek. Als tekenaar van de legendarische serie Blake & Mortimer stond een nieuw album van Van Dongen wekenlang op dev eerste plaats van de Franse bestsellerlijsten. Ondertussen is hij als grafische verteller de voorganger in de Nederlandse reflectie van de bloederige koloniale scheiding van Nederlands-Indië. Voldongen - 40 Jaar Werk is meer dan een rijk visueel overzicht. ...

Blues op Bezoek Boekpresentatie

Concerto Amsterdam

dinsdag 28 mei 16:00

Concerto, uitgeverij In de Knipscheer en Wim Verbei nodigen u van harte uit aanwezig te zijn op dinsdag 28 mei 2024 bij de feestelijke boekpresentatie van ‘Blues op Bezoek! De ontvangst van de Afro-Amerikaanse blues in Nederland’ door Wim Verbei. Hans Renders, hoogleraar Geschiedenis en Theorie van de Biografie, auteur van o.a. enkele biografieën (Jan Hanlo, Jan Campert), en jazzliefhebber, introduceert het boek. Uitgeverijredacteur Peter de Rijk gaat met Wim Verbei in gesprek over ‘Blues op Bezoek’. Het eerste exemplaar wordt uitgereikt aan Han van Dam, pianist van Nederlands oudste bluesband Barrelhouse. Wim Verbei signeert desgewenst voor belangstellenden ‘Blues op Bezoek’. Komt allen! Attendeer uw bluesvrienden op deze presentatie. De toegang is gratis.

Fuis

Concerto Amsterdam

vrijdag 31 mei 17:00

fuis maakt eigenzinnige indie popnummers, met gevoel voor klank en ruimte voor elektronica. Ook wel ‘cinema pop’ genoemd. Geïnspireerd door acts als Bon Iver, Darkside, LUWTEN en Patrick Watson, verenigt fuis synthetische klanken met akoestische instrumentatie, 'field recordings’ en ‘samples’. Het resultaat is een harmonieus samenspel van geluiden en texturen die samen een geheel eigen sonische wereld vormen – een wereld waarin je zou kunnen dwalen als de zang je niet aan de hand zou leiden. Intimiteit heeft nog nooit zo gelaagd geklonken.

Heath

Concerto Amsterdam

zondag 2 juni 17:00

De Haagse band Heath neemt je mee op een betoverende reis met hun debuutalbum 'Isaak's Marble', een intrigerende blend van moderne psychedelische klanken en vintage rockinvloeden. De band, met een internationale line-up die de diversiteit van Den Haag weerspiegelt, straalt een authentieke rockvibe uit. Geworteld in curieuze maatsoorten, hypnotiserende gitaren en een harmonica die door de nummers heen vliegt, belooft het een intense luisterervaring te worden. Heath is duidelijk beinvloed door psychedelische rockbands uit de jaren zestig en zeventig, zoals The Grateful Dead, Shocking Blue and The Doors. Toch belichaamt Heath een vernieuwende en avontuurlijke benadering van het genre.

nieuwsbrief