gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

OLOF, THEO

VIOLINIST

Releasedatum: 27-03-2014
Herkomst: NL
Item-nr: 3249506
EAN: 8717953005533
Dit artikel is vervallen en niet meer leverbaar

Recensie

5CD/2DVD + pocketboekje 66 pagina's

Onlangs verscheen de box met geremasterde radio-opnamen van violist Theo Olof (1924-2012). De uitgave bevat vijf CD’s, twee DVD's, inclusief een fraai ingebonden boekje van 66 pagina's en de herdruk van het pocketboekje “Daar sta je dan opnieuw”.

Naar de mening van producer Okke Dijkhuizen verdiende Theo Olof al veel langer een dergelijke uitgave. Dat niemand minder dan Bernard Haitink dit initiatief toejuichte, zegt genoeg over het unieke karakter ervan.

De cd-box, waarop onder meer vioolconcerten van Willem Pijper, Hans Henkemans, Henk Badings, Lex van Delden, Hans Kox en

Ton de Leeuw, alsmede het vioolconcert van Britten en sonates van Brahms, Bartók en Janáček te beluisteren zijn, is voor een deel in nauw overleg met Theo Olof tot stand gekomen. Het prominente aandeel van de Nederlandse vioolconcerten onderstreept de betekenis van Olof als ambassadeur van nieuwe Nederlandse muziek.

Op de dvd's staan het vioolconcert van Brahms (met het Radio Filharmonisch Orkest o.l.v. Hans Vonk) en de documentaires

‘Daar sta je dan’ en ‘Op zoek naar de luthéal’. Theo Olof wilde met genoemd instrument de Tzigane van Ravel spelen zoals de componist zich dat stuk oorspronkelijk had voorgesteld.

Bij zijn benoeming tot Heer van Stand in 2012 roemde de jury Theo Olof als “een man die goede smaak, goede manieren en

goede daden in zich verenigt, de enige echte Heer van Stand van Nederland. (…) Hij is als fijnbesnaard violist een excellent voorbeeld van iemand met een zuivere en reine levenswandel, zoals het een Heer van Stand betaamt.”

(tekst: http://www.documuziekproductie.nl/)
Door Redactie op 2014-04-05

nieuwsbrief