gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

Recensie

INSTORE CONCERTO 5 FEBRUARI
Zondag 5 februari zal Laura Lotti een optreden geven op het podium van Concerto! Aanvang 16:00 - Toegang is gratis

Facebook event
www.concerto.nl



Laura Lotti is een getalenteerd en gepassioneerd harpiste. Ze wil naast de meer bekende melodieën op harp een breder klankpalet aan geluiden laten horen door al improviserend accent te leggen op het avontuurlijk en intuïtief spelen. Zo ontstaat er een absoluut verrassend en nieuw geluid op de harp.

Middels het spelen van mediterende ‘relaxing music’ onderzoekt Laura Lotti de rustgevende klanken van de harp. Het gaat hier om innerlijke rust. Tijdens meditatie sessies improviseert ze ter plaatse vanuit haar eigen bestaande composities. Hierbij komen verschillende sferen aan bod. De duur van het nummer als ook de sfeer ontstaan in het moment.

Daarnaast zoekt Laura Lotti verdieping in de volksmuziek. Dit is bij uitstek muziek waarin improvisatie wordt toegepast. Tegenwoordig speelt ze maar al te graag polka’s, jigs en reels in haar folk band LALOMA en vormt ze een muzikaal duo met Gwendolyn Snowdon.

De ontmoeting met de Impro-scene is van groot belang geweest voor Laura Lotti. Hier staat ‘contemporary composed music’ centraal. Het improviserend spelen is hierdoor bij Laura Lotti sterk aangevuurd. Impulsief en avontuurlijk dat tot verrassende klanken op de harp leidt.
Door Redactie op 2017-01-25

nieuwsbrief