Programma Concerto podium november
 
Full Image
Holy moly, hadden we vorig week vrijdag ineens een suprise-optreden van de Editors gewoon even langskwamen voor een prachtig optreden! 

Voor de komende maand staat er ook veel moois in de planning.
O.a. Van Dik Hout, Helge, The Lasses, Portland, Esther van Hees, Cafe des Chansons, VanWyck en een Bob Dylan boekpresentatie


Full Image

Ralph de Jongh

Vrijdag 1 november - 17:00

Ralph de Jongh komt zijn nieuwe release Roadtrippin 4Ology presenteren in Concerto! Over het album: Ga er maar eens goed voor zitten, want multitalent Ralph heeft 4 x 80 minuten pure blues en roots opgenomen met zijn band. Alles live in één take opgenomen en ter plekke gemixed en gemasterd. Telkens evolueert de muziek van deze heren opnieuw naar een andere dimensie en ervaar je hoe ze volledig in trance opgaan in hun samenspel. 
Full Image

Van Dik Hout

Zaterdag 2 november - 11:00

Tijdens de laatste editie van Record Store Day (foto) speelde Van Dik Hout al op ons podium ter ere van het Best of album en nu komen ze weer om het nieuwe album 'Één Nacht Eeuwigheid' te presenteren en signeren! 
Full Image

Helge (pre-release Polar album)

Zaterdag 2 november - 16:00

Helge Slikker bewandelt sinds zijn afstuderen aan de kleinkunstacademie te Antwerpen de route van componist. Hij componeerde voor theatergezelschappen als Oostpool en Matzer Theaterproducties, maar ook voor films als Doris, Infiltrant en Kauwboy. Voor de laatste ontving hij in 2012 een Gouden Kalf. Daarnaast werkte hij samen met diverse bands en speelde hij shows over de hele wereld. Het nieuwe Helge album Polar zal tijdens dit optreden verkrijgbaar zijn, officiële release is 8 november.
Full Image

Sam Newbould Quintet 

Zondag 3 november - 16:00

Met aardse melodieën, weelderige harmonie en emotionele improvisatie brengt het Sam Newbould Quintet een paar van de meest spannende talenten in Europese jazz bij elkaar. De doordachte en fantasierijke composities van Sam zijn beïnvloed door de compositiestijlen van Kenny Wheeler, Django Bates en Wayne Shorter. Hij haalt ook invloeden uit een breed scala aan genres waaronder jazz, Engelse volksmuziek, 20e-eeuwse klassieke muziek en rock en pop uit de zestiger jaren.
Blencathra is de titel van het album dat ze komen presenteren! 
Full Image

Bob Dylan boekpresentatie

Vrijdag 8 november - 16:30

De auteur van 'How does it feel' Harm Peter Smilde komt zijn boek presenteren en signeren! Voor het boek ’How does it feel? Leven met Bob Dylan‘ interviewde Harm Peter Smilde 26 mensen over de rol van Dylan en zijn werk in hun leven. Met het materiaal uit de gesprekken boetseerde hij in tien hoofdstukken een veelkantig beeld van deze iconische artiest. Harm Peter Smilde verbindt thema‘s uit het boek met de nieuwe Bootleg Series Vol. 15 Travelin‘ Thru en interviewt mensen die in het boek figureren. Verder korte optredens van onder meer Ernst Jansz (Doe Maar) en Diana Ozon.
Full Image

Portland

Zaterdag 9 november - 14:30

De Belgische band Portland speelt op zaterdag 9 november in de Melkweg en in de middag komen ze voor een korte akoestische sessie naar Concerto. Bij onze Zuiderburen wordt al een tijdje behoorlijk druk gedaan over het debuut van de band Portland. Dat is volkomen terecht, want met Your Colours Will Stain heeft de Belgische band een uitstekend debuut afgeleverd. De band rond Jente Pironet en Sarah Pepels maakt muziek die niet zomaar in een hokje is te duwen. Portland maakt groots klinkende en aanstekelijke popsongs, die soms organisch klinken, maar ook regelmatig zijn versierd met een flinke batterij synths en zomaar om kunnen slaan van groots naar intiem en dromerig. 
Full Image

Undercurrent Trio

Zondag 10 november - 16:00

The music of Undercurrent Trio offers a wide variety of different moods. Melodies from the heart tell a story while the band moves through musical landscapes using different timbre and contrasts. Adventures in musical styles create cinematic music in dreamy colours, dark gloomy thick grooves or sharp edgy political commentary.
Full Image

Jan Eilander zingt Jotie T 'Hooft

Zondag 17 november - 16:00

De gedichten van de Belgische dichters-legende Jotie T 'Hooft nu op muziek, prachtig gezongen/ 'gerapt' door multi-talent Jan Eilander (ex Trio Bier, scenario- & boekenschrijver). Guest artist' op de Lp-cd: Spinvis. Prachtig art-work: portret van Jotie T 'Hooft geschilderd door de "koning der zelf-portretten, Philip Akkerman. Fotografie door de kunstfotograaf Gerrit Schreurs, en 3 andere kunstenaars. Presentatie van de mooie inlay-poster met het art-work & met foto's van belangrijke plekken uit het leven van Jotie T 'Hooft.
Full Image

The Lasses

Vrijdag 22 november - 17:00

The Lasses zijn gespecialiseerd in traditionals. Deze vaak duistere liedjes, zo oud dat niemand meer weet wie ze geschreven heeft, gaan over moord, doodslag, de liefde en andere ellende: onderwerpen waar mensen al eeuwen over zingen. Met hun loepzuivere zang blazen Sophie Janna en Margot Merah van The Lasses nieuw leven in deze traditionals, zichzelf begeleidend op gitaar, tenorukelele en bodhrán. Op hun vierde en nieuwste album Undone brengen ze niet alleen traditionals maar ook eigen werk. Ze hopen dat die nummers op een goede dag ook in het wereldwijde folkrepertoire worden opgenomen, en daarmee als traditionals zullen worden beschouwd. 
Full Image

Popronde Preview

Zaterdag 23 november - 15:00 

Dit jaar zit er een week tussen de laatste reguliere Popronde-week en het Eindfeest in de Melkweg. Die worden gevuld met live optredens in de stad. Nog meer Popronde in de hoofdstad, dus! Optredens zijn er van Sarah & Julia, Áslaug en Robin Kester
Full Image

Esther van Hees

Zondag 24 november - 16:00

Esther Van Hees komt haar nieuwe album Gelukkig zijn met jazzmuzikanten Jeroen van Vliet en Miquel Boelens presenteren en signeren in Concerto! Met dit album brengt Esther een ode aan haar favoriete Nederlandstalige muziek. Lyrische pianist Jeroen van Vliet en fantastische saxofonist Miguel Boelens, beide topmuzikanten uit de Nederlandse jazzscene, vormen haar absolute droomband. De drie muzikanten zoeken samen de vrijheid van de jazz op binnen deze muziek met nieuwe arrangementen zonder de essentie van het origineel daarin te verliezen.
Full Image

Seratones

Woensdag 27 november - 15:30

De band uit Shreveport, Louisiana wordt geleid door ’powerhouse‘ gospel zangeres A.J. Haynes. Op POWER laat ze horen hoe kwetsbaarheid je sterk kan maken. Zo gaan de teksten onder andere over abortusrecht (Haynes werkte jaren in een abortus kliniek), maar ook over rassengelijkheid, persoonlijke obstakels overwinnen en haar liefde voor poëzie. De Amerikaanse soul band Seratones heeft net het langverwachte tweede studioalbum POWER uit via New West Records. POWER werd in de Battle Tapes studio in Nashville opgenomen en werd geproduceerd door Bradley Shultz van Cage The Elephant. 
Full Image

VanWyck

Vrijdag 29 november - 17:00

Ze wordt "de grootste muzikale openbaring van eigen bodem in jaren” genoemd. Singer-songwriter Christien Oele debuteerde in 2018 onder de naam VanWyck met het prachtige album An Average Woman. Haar warme stem, sterke teksten en sfeervolle folk werden overladen met recensies vanuit de hele wereld en juichend onthaald door de landelijke muziekpers (4 sterren NRC, 5 sterren Noord Hollands Dagblad, 8,5 Heaven.) Ze werd geplaatst naast meesters uit het genre zoals Leonard Cohen en Nathalie Merchant. Het tweede album 'Molten Rock' komt 15 november uit op ons eigen Concerto Records! Die dag is ook de albumpresentatie in de Vondelkerk. 
Full Image

Cafe des Chansons ft. Charlotte Haesen

Zaterdag 30 november - 16:00

De stem van Charlotte Haesen en de strijkers van het Tobalita Quartet nemen je mee op een ontroerende reis met verschillende Franstalige winterliedjes. Deze chansons gaan over menselijke ervaringen, emoties, liefde, verdriet, verlatingsangst, maar ook over de vreugde die relaties en liefde brengen .Het nieuwe Cafe des Chansons album ligt al in de winkel! 

Nick Cave actie

Full Image
Vrijdag 8 november verschijnt het nieuwe album Ghosteen en als je deze bij ons aanschaft krijg je twee hele mooie prints gemaakt door Reinhart Kleist erbij cadeau!
Full Image
Vier QOTSA albums komen eindelijk weer op vinyl en bij aanschaf krijg je een mooie tote-bag er gratis bij cadeau! Het gaat om Songs of the Deaf, Rated R, Era Vulgaris, en Lullabies To Paralyze. Reserveren kan via de webshop

Nieuw op ons Youtube kanaal

Full Image
Gemist of gewoon nog een keer? De optredens van o.a. 45ACIDBABIES, Ciao Lucifer, Nona, The Mighty Breaks & The Grey Pants. 
yd2